Log på webshoppen

Økologi Nyt

Læs med og få inspiration til mere økologi og bæredygtighed i dit professionelle køkken.

Økologi Nyt uge 35-36 2018

Saltverk

– Bæredygtigt, håndhøstet gourmetsalt fra de islandske vestfjorde

Islandsk og dansk historie mødes i dette smagfulde, knasende og rene gourmetsalt, der produceres efter samme metoder som i 1700-tallet, hvor Kong Christian VII etablerede en saltproduktion i samme område, som Saltverk ligger i i dag. Dengang skulle saltet bruges til klipfisk, i dag er saltet lavet til forkælelse af mad, smagsløg og den gode, bæredygtige samvittighed. Saltverk opvarmer havvand ved hjælp af geotermisk opvarmet vand fra de omkringliggende gejsere i området. Hver saltflage bliver herefter håndhøstet og lagt til tørre i rum, der opvarmes af restenergien fra det geotermisk opvarmede vand.

Økologi Nyt uge 35-36 2018

Ingen CO2

Saltverk salt er det første gourmetsalt i verden, der bliver produceret udelukkende ved hjælp af 100 % geotermisk energi, og Saltverk efterlader derfor ingen CO2 fodspor i deres produktion.

I denne uge kan du prøve et af Saltverk’s lækre, bæredygtige produkter Islandsk flagesalt -få 1,5 kg til kun 109,- varenr. 5803.

Tilmeld dig Økologi Nyt

Læs mere på Grøn Fokus

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk