Log på webshoppen

Viden om: Økologisk og glutenfrit tørgær fra De Danske Gærfabrikker

Den økologiske tørgær giver unikke smagsnuancer og har hæveegenskaber som konventionelt gær. Den er fortrinlig til fordeje og som surdejsstarter i fx et køkken med guldmærke fra Det økologiske Spisemærke. De blomsteragtige noter fra gæren træder karakterfuldt  frem i fordejen.

Når tørgær bruges til fordeje, giver 1-2% gær i forhold til melet, et godt resultat. Prøv fx denne fordej:

• 500 g Hvedemel
• ½ liter vand
• 1 brev økologisk tørgær (9 g)

Dejen røres godt sammen og står ved 20-25°C i 12-24 timer. Den kan bruges i de fleste opskrifter.

Den økologiske Malteserkorsgær produceres af melasse fra økologiske roer. Når sukker er udvundet fra roerne, anvendes restproduktet til gæring – således undgås spild i den økologiske fødekæde. Anvendelsen af roer giver gode hæveegenskaber og også muligheder for glutenallergikere, der kan få store, luftige og økologiske brød uden hvedebaseret gær. Desuden er gæren også vegansk og kan derfor anvendes af veganere og vegetarer.

Gæren fås i både 9 g og 500 g.

Find produkterne på vores webshop eller se mere på danskgaer.dk.

 

Prøv det økologiske og glutenfri tørgær

Du finder udvalget af økologiske og glutenfrit tørgær fra De Danske Gærfabrikker på vores webshop.

Køb tørgær  

Seneste nyheder

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk