Log på webshoppen
Sandwich fra køkkenhaven

Sandwich fra køkkenhaven

Tilberedning


Bland løg og æbleeddike, og lad det stå ca. 30 minutter, så løgene marineres og mister deres stærke smag, men stadig bevarer sprødheden.

Blend bønner, harissa, hvidløg, olie og evt. lidt kogevand fra bønnerne til en lind humus, og smag til med salt, peber og evt. mere harissa efter smag.

Skær sellerien i 6 skiver, og markér dem på grillen, så de får grillsmag. Snit bedebladene i strimler, og skræl gulerødderne til spåner. Salt grøntsagerne let.

Smør brødskiverne med spicy humus, og top op med de øvrige ingredienser på de 6 af skiverne. Læg ”låg” på sandwichen, og dryp med lidt olie og den friske rosmarin. Grill sandwichen sprød og varm i en toaster, til osten er smeltet.

Server toasten som tilbehør til en god suppe eller som frokost sammen med en stor skål sprød salat med olie-eddikedressing.

Velbekomme!

Se opskriften på Arlas egen hjemmeside her.

 

Ingredienser


6 personer

120 g skalotteløg skåret i fine både

0,5 dl æbleeddike

240 g kogte hvide bønner + kogevand

2-4 g harissa efter smag

5 g hvidløg

20 g olivenolie

300 g bagt knoldselleri med skræl

120 g bladbeder

120 g gulerødder i forskellige farver

2 g salt

12 skiver groft brød

120 g revet Arla® Tistrup Digekrone

6 g frisk rosmarin plukket fra stilken

6 g olivenolie

Sandwich fra køkkenhaven

Brød

  • – Tykke skiver rugbrød
  • – Hjemmebagt brød med masser af grøntsager – fx rester fra juiceproduktionen
  • – Daggammelt brød
  • – Majspandekager
  • – Naan

Sandwich fra køkkenhaven

Spreads

  • – Blendede grøntsager rørt med yoghurt og tilsmagt med spidskommen
  • – Pesto af årstidens krydderurter
  • – Blendet hytteost med fintsnittet løgtop
  • – Hummus af linser eller bønner
  • – Grov selleriremoulade
  • – Opbagt sovs rørt med yoghurt og mayo samt masser af karry

Sandwich fra køkkenhaven

Pålæg

  • – Grillede auberginer og squash
  • – Flade ”falaffel” eller ”deller” af linser eller butterbeans
  • – Tortillas af æg og reste-grøntsager
  • – Lidt god ost fuld af smag
  • – Kvarte grillede hovedsalat i sæson
  • – Grillede eller syltede svampe

Sandwich fra køkkenhaven

Salat

  • – Fintsnittet spidskål
  • – Fennikelspåner vendt med salt
  • – Glaskål og radiser snittet på mandolin
  • – Meget fintsnittede blomkålsblade
  • – Sprøde, grove salater i sæson

Sandwich fra køkkenhaven

Surt

  • – Agurker eller glaskål vendt med hyldeblomsteddike
  • – Rå jordskokker i æbleeddike
  • – Saltede/fermenterede citroner
  • – Sauerkraut
  • – Blomkålscouscous og kapers

Køb Arla Tistrup Digekrone

Køb her  

Seneste nyheder

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk