Log på webshoppen
Lagret i den salte vesterhavsblæst

Lagret i den salte vesterhavsblæst

Så langt mod vest, at den nærmeste nabo er Bovbjerg Fyr og udsigten et frådende Vesterhav, ligger Thises ostelager, hvor Vesterhavsosten modner.

Indenfor er der stablet oste i fire meters højde fra gulv til loft. 16.500 oste i alt. De får frisk vesterhavsluft, smider de overflødige kilo og udvikler smag. I løbet af de 26 uger, hvor ostene opholder sig på lageret, svinder den fra 8 til 7 kilo. Osten bliver fast, og tørstofindholdet når op på 48 procent. Og selvom kiloprisen stiger, når kiloene ryger af, er man ganske tilfreds med vægttabet på ostelageret. Det ostene taber i vægt, vinder de tifold i smag.

Fyrtårnsost

Thises Vesterhavsost vandt Mejeribrugets Gourmetpris i 2008 og nu, næsten 10 år senere, kommer den ekstra-lagrede variant, Fyrtårnsosten, på markedet. Den vandt Mejeribrugets Gourmetpris i 2017. Fyrtårnsosten er særligt udvalgte Vesterhavsoste, som lagres i minimum et år.

Ostens smag og konsistens er mere koncentreret på grund af den ekstra lagringstid. Endnu større smagsfylde og fast konsistens – endnu mere Vesterhav!

Vil du tilføje en ny ostevariant til ostebordet?

Du finder den lækre Fyrtårnsost fra Thise på vores webshop

Køb Fyrtårnsost her  

Seneste nyheder

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk